MinisteriŽle kennisgeving
van 15 juli 1966, bureau onderscheidingen, nr. P 129.092

Huwelijksmedaille, ter herinnering aan het huwelijk van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden en Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden,

1. Ter kennis van de Koninklijke landmacht wordt gebracht dat een aantal militairen is begiftigd met de Huwelijksmedaille, geslagen ter herinnering aan het huwelijk van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden met Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden op 10 maart 1966.
2. De medaille draagt de naam Huwelijksmedaille 1966.
3. De medaille is van argentaan, cirkelvormig, met een middellijn van 30 millimeter. Zij vertoont aan de voorzijde de beeltenis van de naar links gewende hoofden van H.K.H. Prinses Beatrix der Nederlanden en Z.K.H. Prins Claus der Nederlanden en aan de keerzijde de letters B en C, boven de letters een kroon. Aan de rand is een omschrift aangebracht, luidende 10 maart 1966.
4. De medaille is door middel van een ring verbonden aan een 27 millimeter breed oranje zijden lint met smalle blauwe banen aan de boorden en twee smalle wit-groene banen links en rechts van het midden.
5. De medaille wordt op de voorgeschreven wijze gedragen.
6. Het is aan hen, die met de medaille zijn begiftigd eveneens vergund de medaille in verkleinde vorm aan het lint, dan wel alleen het lint te dragen.