Home -> Medailles -> Gemeente -> Onderscheidingen van de Gemeente Oisterwijk

Gemeente Oisterwijk

Erepenning van de Gemeente Oisterwijk

Dit is een ronde penning met een middellijn van 71 millimeter. De voorzijde vertoont het gemeentewapen van Oisterwijk (Een schild; afgebeeld een burgt van drie torens. De middelste hoger dan de twee buitenste) opgehangen aan de stam van een boom. Links van het wapenschild een vos en rechts een hert. Het wapen is gedekt door een kroon met drie bladeren. De keerzijde vertoont een gespannen koeienhuis met het randschrift "EREPENNING VAN DE GEMEENTE OISTERWIJK"

De penning is in 1963 gegoten bij Koninklijke Begeer. Modelleur is Niels Steenbergen.


Legpenning van de Gemeente Oisterwijk

Dit is een ronde penning met een middellijn van 60 millimeter. De voorzijde vertoont het gemeentewapen van Oisterwijk met langs de bovenrand het opschrift "LEGPENNING" en aan de onderrand het opschrift "GEMEENTE OISTERWIJK". De keerzijde is glad en biedt plaats voor een inscriptie.

De penning is in 1963 geslagen bij Koninklijke Begeer. Modelleur is W. Vis.


Prijspenning

Dit is een ronde penning met een middellijn van 45 millimeter. De voorzijde vertoont het gemeentewapen van Oisterwijk binnen het randschrift "GEMEENTE OISTERWIJK". De keerzijde biedt binnen een lauwerkrans plaats voor een inscriptie.

De penning is in 1963 geslagen bij Koninklijke Begeer. Modelleur is W. Vis.


Penning op het 750-jarig bestaan van de Gemeente Oisterwijk

Dit is een ronde penning met een middellijn van 35 millimeter. De voorzijde vertoont het gemeentewapen van Oisterwijk tussen de jaartallen "1213" en "1963". Om het geheel staat het randschrift "OISTERWIJK 750 JAAR STAD EN VRIJHEID". De keerzijde is glad.

De penning is in 1963 geslagen bij Koninklijke Begeer. Modelleur is W. Vis.


Literatuur

"Koninklijke Begeer, ateliers voor edelsmeed- en penningkunst - Deel VI: Penningen geslagen of gegoten in de jaren 1960-1975", 2813,2848,2878/9